روشی نوین در دامداری که اقتصاد عشایر را دگرگون‌ می‌کند

اسماعیل اکبری، یکی از عشایر شهرستان زیرکوه واقع در استان خراسان جنوبی است. وی در گفت‌وگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: بنده در حوزه دامداری فعالیت می‌کنم و ابتدای کار خود را با ۲۰ راس گوسفند که از پدرم گرفته بودم، آغاز کردم‌.

وی افزود: در کنار نگهداری دام، به خرید و فروش آنها نیز می‌پردازم و در مدت اخیر، مسئله‌ای که باعث آزردگی من بود، فروش دام در سنین پایه و با وزن کم بود که سود اصلی را از عشایر و دامدار سلب می‌کرد.

اکبری عنوان کرد: نگرانی من از این بابت بود که چرا باید یک دام ۴ ماهه را در وزن ۱۶ تا ۲۰ کیلوگرم به بازار عرضه کرد در صورتی که می‌شد با تلاش بیشتر، تا ۴۰ یا ۵۰ کیلوگرم نیز افزایش یابد و سود حاصل به جیب عشایر و دامدار سرریز شود.

وی بیان کرد: تهیه علوفه کنسانتره، ینجه و کاه از بازار در راستای فربه ساختن دام‌های جوان، اقدامی بود که در راستای این کار انجام شد و توانستیم بره ۲۰ کیلوگرم را در بازه زمانی ۴ ماهه، به ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم برسانیم.

اکبری خاطرنشان کرد: این طرح را علاوه بر دام‌های خودم برای دام دیگر اهالی نیز اجرایی کردم و نتایج خوب و راضی‌کننده‌ای به همراه داشت.

وی تشریح کرد: با این اقدام و با ورود تخصصی به این رشته، علی‌رغم کمک به اقتصاد منطقه و جلوگیری از ورود دام نارس به بازار کشور، منافع خوبی حاصل تولیدکننده و مصرف‌کننده می‌شود‌.

خراسان جنوبی
نوشته قبلی
قدم در راه جهاد؛ از آزادسازی زندانیان تا ایجاد اشتغال و صادرات
نوشته بعدی
گرمایش کره‌زمین، زندگی آینده تمام مردم جهان را تهدید می‌کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up