حکایت درختانی که تا کربلا رفتند

پویش متفاوت کاشت بذر درختان در مسیر پیاده‌روی کربلا، اقدامی موثر از سوی فعالان محیط‌زیست خوزستانی بود که ثمرات خوبی به همراه داشت.

محمدجواد مسعودنیا، فعال محیط زیست و کنش‌گر نهضتِ توزیع بذر درخت بین زائران اربعین حسینی، در گفت‌وگو با نهضت جوانان در خصوص این اقدام موثر عنوان کرد: پویش توزیع بذر درخت سدر، اولین بار است که بین زائران کربلا انجام می‌شود و امسال این پویش را در ۴ نقطه کشور و شهرهای بهبهان، ایلام، شلمچه و چزابه انجام دادیم و ۱۰ هزار بسته از این درخت‌ها بین زوار توزیع شد.

وی افزود: این نهضت، یک حرکت خوب برای کاشت درخت و کمک به محیط‌ زیست است و علاوه بر آن به عنوان یک نماد محسوب می‌شود؛ درخت کُنار یا همان درخت سدر، نشانه‌ای از مرقد اباعبدالله است و زمانی که حاکمان وقت سعی داشتند با نابود کردن مرقد امام، مکان آن را برای مردم نامشخص کنند، این درختان در مسیر مقبره امام، نشانی مرقد بود و بسیاری از مردم به وسیله این درخت سدر، مقبره اباعبدالله را شناسایی می‌کردند.

مسعودنیا عنوان کرد: بسیاری از این بسته‌های درخت بین زوار در حد فاصل نجف تا کربلا توزیع شد و اتفاق خوبی که افتاد، واکنش مثبت موکب‌ داران عراقی بود که به شدت از این موضوع استقبال کرده و با ما همراهی کردند؛ همچنین باید گفت که ایده اصلی این کار از فعالان محیط‌ زیست استان خوزستان نشات گرفت و سپس در استان ایلام، استقبال خوبی از آن شد.

گسترش فرهنگ درخت‌کاری وظیفه همه ما است

فعال محیط زیست پویش بذر سدر، با اشاره به اقدام مثبت فرهنگ درخت‌کاری عنوان کرد: این پویش تنها مختص اربعین و امسال نیست و به طور مداوم و در فصول مختلف سال نیز انجام خواهد شد تا بتوانیم فرهنگ درخت‌ کاری را در جامعه و بین مردم رواج دهیم‌

وی افزود: بسیاری از سازمان‌های دولتی و افراد در انجام این کار کمک‌ حال ما بودند و امیدواریم این اقدام موثر، نتایج روشنی در بلند مدت داشته باشد.

نهضت جوانان در شبکه‌های اجتماعی:

keyboard_arrow_up