صندوقهای قرضالحسنه در مناطق روستایی، محروم و کمدرآمد با هدف کمک و یاری اهالی منطقه در راستای حل مشکلات معیشتی و اشتغال، یک گام بزرگ به سمت سعادت اهالی و توسعه منطقه به شمار میرود.
آقای اکبری کهنمویی متولد سال ۱۳۶۳ و ساکن روستای کهنموی آذربایجان شرقی است. وی در گفتوگو با نهضت اجتماعی جوانان در خصوص فعالیتهای صندوق قرضالحسنه روستا با نام شهید حججی گفت: صندوق قرضالحسنه شهید حججی در آبانماه سال ۱۳۹۷ تاسیس شد و تا کنون به فعالیت خود ادامه داده است.
وی افزود: دو دسته وام از طریق صندوق به اهالی روستا اعطا میشود؛ دسته اول وامهایی هستند که با مشارکت بانکها پرداخت میشوند و دسته دوم وامهای خود صندوق هستند که با کمک مردم و خیّرین جمعآوری شده و با کارمزد ۲ درصد اعطا میشوند؛ از این رو ۲ درصد کارمزد صندوق نیز به مخارج صندوق و طبق اساسنامه با صلاحدید هیئتامنا در نظر گرفته شده است.
اکبری عنوان کرد: صندوق در ابتدا با نیت اعطای وام برای اشتغال ایجاد شد اما صندوق بدون پشتوانه بانکی، قدرت چندانی نداشت و وامهای ۵ یا ۱۰ میلیونی با عنوان وام اضطراری به اهالی میدادیم؛ سپس موفق شدیم با ایجاد همافزایی با بانکها در چند نوبت از بانکها یا موسسات وام اخذ کنیم و به افرادی که در صدد ایجاد شغل هستند برسانیم.
وی افزود: با استعانت بسیجسازندگی، در چند نوبت مبلغ یک و نیم میلیارد از کمیته امداد امام، ۳۵۰ میلیون تومان از بانک مهر ایران و با عقد تفاهمنامهای ۵۰۰ میلیون تومان نیز از بنیاد علوی گرفتیم تا صندوق قرضالحسنه شهید حججی، به لطف اعضای هیئتامنا، در قبال اهالی روستا شرمنده نباشد و با این اقدامات، هر ماه به طور میانگین ۱۰ وام به اعضای صندوق اعطا میکنیم.
تاسیس شرکت تعاونی صندوق، با هدف ایجاد اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار
عباسزاده کهنمویی، دیگر عضو فعال روستای کهنمو است. وی در گفت وگو با نهضت اجتماعی جوانان درباره فعالیت صندوق قرضالحسنه روستا گفت: صندوق کارآفرینی و قرضالحسنه شهید حججی ۵۰۰ عضو دارد که مورد پوشش قرار گرفتهاند. صندوق قرضالحسنه روستا در اوایل تاسیس پشتوانه مالی ضعیفی داشت و سعی داشتیم با شناسایی افراد نیازمند واقعی، وامهای خرد و ناچیزی اعطا کنیم تا گره از کار اهالی باز شود؛ بعدها با تعامل با بانکها، موجودی صندوق را در بانک گذاشتیم و با وام قرضالحسنه و حتی محل کارمزد بانکی، به اهالی روستا وام دادیم.
عباسزاده با اشاره به تاسیس شرکت تعاونی از طریق صندوق قرضالحسنه روستا گفت: از دیگر مزایای صندوق این بود که موفق شدیم با اخذ وامهای خوب از چندین بانک و موسسه، شرکت تعاونی صندوق را با هدف اشتغالزایی برای خانمهای سرپرست خانوار و ایجاد درآمد برای آنها راهاندازی کنیم.