مراکز نیکوکاری به دلیل ویژگی مهمِ مردمیبودن، همواره از پشتوانهای قوی برای محرومیتزدایی و کمکهای مومنانه برخوردار هستند.
علی میقانی، مسئول مرکز نیکوکاری شهید رجایی در روستای نردین واقع در شهرستان میامی استان سمنان است. وی در گفتوگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ با فرمان رهبر معظم انقلاب اقدام به تاسیس این مرکز نیکوکاری کرده و به همراه ۷ نفر اعضای هیئتامنا، مرکز نیکوکاری در زمینههای مختلف و کمکهای مومنانه مشغول فعالیت است.
وی افزود: در اوایل شروع فعالیتهای موسسه، به جمعآوری کمکهای مردمی و بستههای غذایی پرداختیم و بعدها با ظهور بیماری کرونا، این فعالیت کمرنگ و به طور کل تغییر یافت و به تهیه جهیزیه نوعروسان، تامین مصالح ساختمانی برای ساخت خانه نیازمندان، کمک به بیماران و کارهایی از این دست مشغول شدیم.
میقانی عنوان کرد: با کمک مردم موفق شدیم در اولین اقدام، ۶ سری جهیزیه برای خانوادههای نیازمند و افرادی که استطاعت مالی نداشتند تدارک ببینیم تا نوعروسانی که به دلیل مشکلات مالی ازدواج نمیکردند، به خواسته خود برسند.
جمعآوری کمکهای مردمی با استعانت از ۳۰ خانم از طایفههای مختلف روستا
خانم سالاری، عضو هیئت مرکزی نیکوکاری شهید رجایی، در خصوص فعالیتهای مومنانه این مرکز مردمی گفت: بنده به عنوان مددکار اجتماعی در این مرکز مشغول فعالیت هستم؛ از جمله اقدامات اجتماعی موسسه در سالهای گذشته، تهیه جهیزیه، بیمه های حمایتی و کمک به نیازمندان و افراد بیمار در تدارک داروها از محل تامین کمکهای مردمی بود که این اقدام به وسیله ۳۰ نفر خانم از طایفههای مختلف با جمعآوری مبالغ ماهانه از مردم صورت گرفت و علاوه بر آن این خانمها در شناسایی و معرفی افراد نیازمند نیز کمکحال ما بودند.
وی عنوان کرد: در بحث محرومیتزدایی، چندین مورد از خانمهای سرپرست خانواری بودند که وضعیت مالی خوبی نداشت و ما پیشنهاد دادیم تا با ایجاد اشتغال، درآمدی کسب کنند؛ از این رو و از طریق کمکهای مالی موسسه و با هماهنگیهای لازم از کمیته امداد، موفق شدیم وام اشتغال برای این افراد اخذ کنیم تا باعث ایجاد شغل و درآمدزایی برای آنها شویم که نتیجه این امر بسیار مشهود بود و وقتی بسته معیشتی به آنها فرستادیم، از دریافت آن ممانعت کردند.
انتشار کمک به نیازمندان در فضای مجازی، آمار کمکهای مردمی را بالا برد
خانم ولی پور دیگر عضو مرکز نیکوکاری شهید رجایی است. وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی در بسط و گسترش تبلیغات مثبت و به نفع نیازمندان گفت: اعتماد مردم، مهمترین اصل پیشرفت و گسترش کار موسسه بود؛ از این رو تصمیم گرفتیم تا با فعالیت در فضای مجازی، تبلیغات موثری ایجاد کرده و اهداف موسسه را از این طریق به مردم معرفی کنیم که به لطف خدا، و با حمایت مردم روستا، کمکهای مردمی و عامالمنفعه بیشتر شد.
ولیپور عنوان کرد: انتشار فعالیتها و نتیجه اقدامات مردمی در فضای مجازی سبب شد تا افراد بسیاری بازتاب کمکهای مردمی را دیده و بیش از پیش راغب به فعالیت در کمک به موسسه شوند؛ از این رو آمار کمکها برای تهیه جهیزیه، بستههای معیشتی و برگزاری جشن عاطفهها با این فعالیتهای تبلیغاتی مثبت، افزایش یافت.