صندوق خرد ویژه زنان روم، بستری برای مشارکت بانوان در امور اقتصادی خانواده

صندوق‌های قرض‌الحسنه در مناطق کوچک و روستاها، به دلیل مردمی بودن، متشکل از اعضای منطقه یا اهالی روستا هستند و این امتیاز را به اهالی روستا می‌دهند تا با سهیم شدن در تسهیلات صندوق، درآمد و اشتغال را میسّر سازند؛ صندوق‌قرض‌الحسنه خرد ویژه زنان روستای روم، یکی از این صندوق‌های قرض‌الحسنه است.

خانم شجاعی‌نسب، مدیرعامل و موسس صندوق قرض‌الحسنه ویژه زنان روستای روم واقع در استان خراسان‌جنوبی است. وی در گفت‌وگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: حدود ۶ سال از فعالیت صندوق قرض‌الحسنه روستا می‌گذرد و در این مدت موفق شدیم به تعداد بسیاری از بانوان که در زمینه مشاغل خانگی فعالیت می‌کنند، وام اعطا کنیم.

وی افزود: در ابتدای امر، فعالیت صندوق را با کمک‌های مردمی ماهانه ۱۰ هزار تومان شروع کردیم و سپس با استعانت بانک‌ها و موسسات توانستیم با اخذ دو وام پنج میلیونی و چهل میلیونی از بنیاد سپهر و بانک توسعه کارآفرین و تزریق آن به صندوق، وام‌های خرد به جریان انداختیم و بانوان روستا از این وام‌ها بهره‌مند شدند.

هدف اصلی وام‌های خرد، کسب رضایت و اشتغال زنان روستا است

شجاعی‌نسب عنوان کرد: وام‌های خرد با ارزش ۲ تا ۳ میلیونی به بانوان روستا پرداخت می‌شود؛ لذا همین مبلغ ناچیز نیز، برای بانوی خانه‌دار که با استفاده از ظرفیت‌های موجود به کارهایی مانند شیرینی‌پزی یا خیاطی مشغول است، می‌تواند به عنوان کمک‌هزینه، در کارهای اجرایی او مثمرثمر باشد.

وی تصریح کرد: ماهانه جلسات تصمیم‌گیری در شورای موسسه قرض‌الحسنه با حضور تمامی اعضا برگزار شده، قرعه‌کشی انجام می‌شود و افراد بر اساس توانایی‌های آنها، در گروه‌های مختلفی قرار گرفته و مشورت و همفکری اعضای موسسه به تصمیم نهایی ختم شده و توسط ما اجرا می‌شود.

۵۱ بانوی روستایی عضو صندوق قرض‌الحسنه هستند

شجاعی‌نسب ادامه داد: با افزایش تعداد متقاضیان وام برای اشتغال بانوان، پشتوانه ثابت صندوق برای ورود افراد مبلغ ۱۰۰ هزار تومان بوده و مبلغ ماهانه به ۲۰ هزار تومان افزایش یافت؛ از این رو می‌توانیم کمّیت وام اعطایی را افزایش داده و کسب رضایت بانوان، در انجام بخشی از امور اقتصادی خانواده را در آنها به وجود آوریم.

وی در انتهای سخنان خود گفت: نرخ سود وام‌های صندوق ۴ درصد می‌باشد و ماهانه به ۲ نفر از بانوان روستا، مبلغ ۳ میلیون تومان وام تخصیص می‌یابد که این مبلغ را در اقساط ۲۰ ماهه بازپرداخت می‌کنند.

نهضت جوانان در شبکه‌های اجتماعی:

keyboard_arrow_up