صندوقهای قرضالحسنه در شهرستانها و مناطق روستایی، علاوه بر ایجاد پشتوانهای مناسب در راستای توسعه زیرساختهای روستا، پشتوانه مناسبی برای اعطای کمکهای معیشتی و اقتصادی است که میتواند زمینههای پیشرفت را برای اهالی ساکن در یک منطقه به وجود آورد.
حسن امیری اهل شهرستان زیرکوه واقع در استان خراسان جنوبی است. وی در گفتوگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ اقدام به تاسیس صندوقهای قرضالحسنه کردیم و تا کنون این اقدام ادامه داشته و ۴۶ صندوق قرضالحسنه در بخشهای مختلف شهرستان ایجاد کردیم که ۲ هزار و ۳۰۰ نفر عضو این صندوقها هستند.
وی افزود: فعالیتهای ما در زمینههای اقتصادی، معیشتی، اجتماعی و فرهنگی صورت میگیرد؛ از این رو وامهایی که اعطا میشود از طریق ایجاد اشتغال خرد خانگی در بخش اقتصادی کمکحال اعضا است، همچنین در بحث معیشتی نیز وامهای کوچک ۳ یا ۴ میلیونی برای رفع ضروریات اعطا میشود و در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز، دهیاران روستاها را با اعطای وامها برای پیشبرد کارهای مربوط با روستا، حمایت میکنیم.
وی عنوان کرد: افرادی که عضو صندوقها هستند و از قدرت معیشتی پایینی برخوردار هستند، در صورتی که مشکلات اجتماعی مانند بستری شدن در بیمارستان یا بدهیهای مالی داشته باشند، با ارائه کارتملی به آنها وام ضروری تعلق میگیرد.
ارائه طرح اشتغال و دریافت مقبولیت از بسیج سازندگی استان
امیری با اشاره به اینکه حمایت از ایجاد اشتغال منجمله فعالیتهای اصلی صندوقهای قرضالحسنه است گفت: بحث اشتغال را در سال ۱۳۹۸ ارائه دادیم و مشاغل گلخانه، نانوایی، آرایشگری، ایزوگام، خیاطی، پرورشماهی و دام سبک و سنگین از جمله مشاغلی است که در روستاها انجام یافته و ارائه طرحهای حمایتی از این مشاغل، مقبولیت بسیج سازندگی استان را به همراه داشته است.
امیری خاطرنشان کرد: علاوه بر ارائه طرحهای حمایتی، آموزشهای رایگان برای ایجاد اشتغال در روستاها انجام میشود و افرادی که علاقمند به مشاغل خاص هستند، با حضور در دورههای آموزشی این مشاغل را فرا میآموزند؛ از این رو حضور افراد در دورهها رایگان است و صندوق، قسمتی از حقالزحمه دبیران را پرداخت میکند و قسمت دیگر نیز از طریق نهادهای دولتی پرداخت میشود.
ایجاد اشتغال خرد در روستاها با هدف درآمدزایی برای اهالی
مسئول هیئت مدیره صندوقهای قرضالحسنه شهرستان زیرکوه عنوان کرد: تهیه و تدارک ۱۵ تنور گازی و ۸ دستگاه ریسندگی در راستای ایجاد اشتغال در روستاها و با کمک نهادهایی چون سازمان منابع طبیعی استان در مدت اخیر انجام شده است.
وی افزود: تامین اعتبار صندوق از طریق نهادهای حمایتی، به صورت وام اشتغالزایی به اعضای صندوق اعطا میشود تا از محل اندک سود دریافتی وامها، مجددا لوازم اشتغالزایی را برای اهالی روستاها تامین کنیم.