انقلاب نوین در تولید غذای دام با تکنولوژی هیدروپونیک

تولید غذای دام و طیور با روش هیدروپونیک با صرف هزینه و زمان بسیار کم نسبت به روش‌های سنتی، علاوه بر سود مضاعف کشاورز، به بهبود محصولات دامی دامدار نیز منجر می‌شود.

یاسر صادق‌خواه، دانشجوی مقطع دکتری رشته‌علوم سیاسی و اهل شهرستان بهبهان استان خوزستان است. وی در گفت‌وگو با نهضت اجتماعی جوانان در خصوص طرح تولید علوفه اظهار کرد: طرح تولید علوفه هیدروپونیک با هدف حمایت از دامداران و در راستای افزایش کیفیت و سلامت دام و حیوانات، با هزینه‌ کمتر و بازده بیشتر است؛ از این رو تولید علوفه به روش هیدروپونیک، علوفه را از حالت خشک بودن آن خارج می‌کند و از متضرر شدن دامدار در اثر سوانح متعدد جلوگیری می‌کند.

وی افزود: علوفه هیدروپونیک همان علوفه تر هست که مزایای متعددی برای دام دارد؛ از جمله باعث افزایش تولید دو برابری گوشت و شیر دام شده و تولید پشم گوسفندان را چندین برابر کرده و در فصل تولید مثل، احتمال دوقلوزایی را به شدت بالا می برد.

تولید علوفه هیدروپونیک، مصرف آب را ۹۰ درصد کاهش می‌دهد

صادق‌خواه عنوان کرد: از دیگر مزایای مهم تولید این نوع علوفه، کاهش مصرف آب به میزان بسیار بالا است به طوری که با یک مخزن هزار لیتری، به طور منظم و روزانه با ۲ دقیقه آبیاری در دو مقطع یک دقیقه‌ای، در طول ۱۰ روز فرصت استفاده از منبع آب بدون هدر رفت وجود دارد.

وی تصریح کرد: تولید این نوع علوفه، در یک کارگاه کوچک انجام یافته و به صورت هفتگی برداشت انجام می‌شود، پس ما ۵۶ بار در طول سال برداشت داریم که بیش از چندین تن محصول علوفه بدون علف هرز به عمل می‌آید و ۹۵ درصد محصول جذب دام می‌شود.

کشاورزان و دامداران باید از فضای سنتی خارج شوند

صادق‌خواه در انتهای سخنان خود گفت: تولید علوفه خشک برای کشاورز حدود ۵ یا ۶ ماه زمان می‌برد اما علوفه تر، در کارگاه‌ها و به صورت بروز، هفته‌ای یک بار محصول می‌دهد؛ پس می‌بینیم که تا چه اندازه علاوه بر صرفه‌جوئی در زمان و منابع، سود و بازده مناسبی به عمل می‌آورد؛ لذا کشاورزان و دامداران باید از فضای سنتی خارج شده و روش‌های مدرن تولید و بهره‌برداری را برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات بپذیرند.

وی خاطرنشان کرد: برای احداث یک کارگاه معمولی تولید علوفه، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان هزینه نیاز است.

نهضت جوانان در شبکه‌های اجتماعی:

keyboard_arrow_up