کاشت و فرآوری گیاهان دارویی، فرصتی برای اشتغال و درآمدزایی در روستاها

منابع خدادادی و سرشار در کشور ما این فرصت را پیش روی ما گذشته تا با استخراج و فرآوری از دل خاک، فرصت‌های اقتصادی و مردمی جدیدی برای پیشرفت و آبادانی کشور را از شهر‌ و روستاهای کوچک ایجاد کنیم.

آقای بهروزی در گفت‌وگو با نهضت اجتماعی جوانان اظهار کرد: ظرفیت گیاهان دارویی در کشور ما که ۱۲ هزار گونه در آن وجود دارد، بسیار وسیع است و رشته کوه زاگرس به عنوان یکی از منابع سرشار از گیاهان دارویی، فرصت مناسبی برای اجرا و بهره‌برداری از ظرفیت گیاهان دارویی را دارد.

وی افزود: منطقه‌ای در حاشیه شهر سپیدان است که یک شرکت داروسازی گیاه “مورد” را تهیه کرده و از حجم عصاره این گیاه، بیش از ۴ میلیارد سود کرده بود.

بهروزی ادامه داد: باید سریعا این‌گیاه فرآوری شود و پس از مرحله برداشت به تولید برسد. ظرفیت و پتانسیل این کار وجود دارد و اگر کسی در مساحت کوچکی نیز کاشت انجام داده سود خوبی به دست آورده؛ پس باید بدانیم که کشور ما این ظرفیت را دارد تا از طریق گیاهان دارویی درآمد و اشتغال در سطح گسترده را ایجاد کند اما این مورد مغفول مانده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: باید در بحث گیاهان دارویی بیشتر کار شود. این امر نوعی اشتغال خرد محسوب می‌شود و باید کارشناسی بشود. این ظرفیت می‌تواند در روستا‌ها برای بسیاری شغل ایجاد کند.

این فعال حوزه کشاورزی عنوان کرد: در ساختار نهضت اجتماعی، این مسئله باید توجیه، آموزش و ترویج داده شود. چندین سال است که برداشت محصولی مانند سیب غیراقتصادی شده است و خیلی از گونه‌ها توجیه اقتصادی ندارند و کشاورز با کشت آنها ضرر می‌کند اما برخی محصولات افق صادراتی دارد و گیاهان دارویی نیز صرفه‌اقتصادی دارد و باید کشت شود که در این صورت به جای اینکه از خارج وارد شود، سود آن به بخش داخلی تعلق می‌یابد.

وی افزود: باید این موانع را برطرف کنیم تا در بحث منابع طبیعی مجوز‌های لازم را گرفته و خانواده ها را پای کار بیاوریم و سالی میلیارد‌ها تومان به خانواده‌ها سود برسانیم.

بهروزی در انتهای سخنان خود گفت: منابع سرشار بسیاری با لطف خداوند در ایران وجود دارد و باید با اقدام موثر، ظرفیت گیاهان دارویی شناسایی شوند و شهرستان‌هایی که در رشته کوه زاگرس قرار دارند با اقدامی موثر، موانع فکری و اندیشه‌ای در آنها رفع شود تا به اقتصاد کشور نیز کمک کند.

فارس
نوشته قبلی
دکتر، معلم و مهندس‌هایی که از دل حاشیه شهر بیرون آمدند
نوشته بعدی
آیا بشر سال ۲۰۵۰ را خواهد دید؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up