اسماعیل اکبری، از عشایر مروج حوزه دامداری و کشاورزی در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی در گفتگو با سایت نهضت اجتماعی جوانان، اظهار کرد: در حوزه دامداری ابتدای کار را با 20 راس گوسفند شروع کردم که از پدر به بنده رسیده بود اما کم کم به ادامه دامداری پرداختم و تعداد دامها اضافه شد البته در کنار پرورش، فروش هم داشتم.
وی با بیان اینکه در یک منطقه خشک دامداری انجام میشود، افزود: برخی از دامهای کوچک و نارس در وزن نهایت تا 20 کیلوگرم روانه بازار میشد که سرتاپا برای حوزه دامداری ضرر و زیان دارد لذا بحث پروربندی را در پیش گرفتیم و آذوقه دستی از جمله علوفه، کنسانتره، یونجه، جو و کاه از بازار تهیه کردیم و در محیط بسته به مدت 4 ماه بر روی دامهای کوچک پروار انجام دادیم که وزن آنها در این مدت تا 60 کیلوگرم افزایش یافت.
اکبری تصریح کرد: بعدها این موضوع پروربندی را به سایر دامداران نیز آموزش دادم تا دام خود را در وزن پایین و بدون سود به فروش نرسانند لذا و با حمایتهایی که انجام دادم بسیاری از افراد نیز مشغول این کار شدند و از این طریق سودهی دامداری بسیار بالا رفت و بنده علاوه بر خود با سایر افراد نیز مشارکت کردم به این گونه که هزینه دام و علوفه با من بود و بحث کارگری و نگه داری با افراد بود که پس از 3 دوره پروربندی این افراد با کسب درآمد برای خود اشتغال ایجاد میکردند و بدون نیاز به من بحث دامداری را پیش میبردند و این کار را صرفا بخاطر خدا انجام دادم.
مروج حوزه دامداری و کشاورزی شهرستان زیرکوه عنوان کرد: هر یک نفر به راحتی میتوانند بر روی 100 بره پروربندی انجام دهد و از این طریق درآمد مطلوبی انجام دهد و فقط روزی 4 ساعت برای دامها وقت میگذارد و مابقی وقت خود را میتواند صرف کشاورزی کند.
وی گفت: ورود دام نارس به تمام بازارها جلوگیری میشود که این موضوع به نفع دامدار و مصرف کننده است و در مجموع سبب افزایش تولید گوشت قرمز در کشور میشود.