اثرات اقلیمی زمین، همین حالا در پیرامون ما در حال رخ دادن است و زندگی همه ما را تحتتاثیر قرار میدهد.
برای درک بیشتر این مسئله، یک گونه جانوری را در نظر بگیرید: پایکا یا همان خرگوشموش، نوعی پستاندار است که میتواند تا حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد زندگی کند و در صورتی که با افزایش دمای کرهزمین، محیط زندگی این حیوان با افزایش تدریجی دما مواجه شود، مجبور است تا به مناطق مرتفعتر کوچ کند که این کار نیز باعث تخریب اکوسیستم جانوری میشود.
انسان نیز شرایطی مشابه پایکا داشته و احتمال دارد در آیندهای نه چندان دور، به سبب افزایش دمای کرهزمین، مجبور به ترک زیستگاه خود شود.
علاوه بر آن، فعالیت انسان که موجب گرم شدن کرهزمین میشود، خطرات زیستمحیطی کوتاه مدتی نیز به همراه دارد؛ با مهاجرت گونهای از حیوانات یا انقراض آنها، زنجیره غذایی دیگر حیوانات که از گونه نخست تغذیه میکردند نیز به هم میخورد و تعداد موجودات جونده یا آفات، از زنجیره تعادل خارج میشود.
از دیگر آثار مخرب افزایش دمای کرهزمین، تاثیر آن بر چرخه حیات آب است؛ از آنجائی که عمده آب مصرفی ما از طریق بارش برف و باران در فصول سرد سال تامین میشود، با افزایش تدریجی دما، از میزان بارشها کاسته شده و چرخه حیات آب با خطر روبرو میشود.
افزایش دما منجر به تبخیر زودهنگام برف و باران شده و تعادل بارش در فصول را به هم میزند که در نتیجه آن، مزارع کشاورزی در فصل مورد نیاز با بحران کمآبی مواجه میشوند.
پدیده گرمایش کرهزمین یک آسیب و تهدید جدی برای آینده بشریت محسوب میشود که زندگی آینده همه مردم کرهزمین را تحتتاثیر قرار میدهد.