کارهای خودجوش و مردمی بدون داشتن چشمداشت و با هدف بهبود شرایط و وضعیت موجود، میتواند الگوی موثری در راستای ارتقاء سطح فرهنگی و معیشتی تمام اعضای جامعه داشته باشد.
مجید حزباوی طلبه روحانی اهل منطقه باهنر اهواز است. ابتکار جالب او باعث شد تا یک باغ کوچک شامل درختان بومی بسیاری در محیط باز مجاور خانه خود پرورش داده و توجه اهالی محل را به اینکار جلب کند. وی در گفتوگو با نهضت اجتماعی جوانان در این خصوص اظهار کرد: فضای باز و متروکهای در محیط گسترده روبروی فضای خانهمان وجود داشت و جلوه بدی به منطقه و محله سکونت میداد؛ محیطی که از لحاظ بهداشتی در سطح خوبی نبود و باعث جولان حیوانات موزی در منطقه میشد.
وی افزود: تحمل این فضا برای ما و دیگر اهالی سخت شده بود؛ از این رو تصمیم گرفتیم تا خودمان دست به کار شده و راهکاری برای احیای این فضای متروکه انجام دهیم؛ لذا در ابتدای امر خودم پیشقدم شدم و با پاکسازی اولیه آن منطقه، زبالهها و گیاهان زائد را دور ریختم؛ سپس با مرغوبسازی خاک و ایجاد بستر مناسب با هزینه شخصی، اقدام به کاشت اولین درخت نخل در این منطقه کردم.
حزباوی عنوان کرد: نتیجه کار پس از گذشت یک سال شگفتانگیز بود و دیدیم که این کار نتیجه میدهد؛ پس علاوه بر درخت نخل، درختهای دیگری نظیر انار، ریحان، سبزیهای خوردنی و... که متناسب با آبوهوای منطقه بودند را کشت کردیم و اکنون پس از گذشت چندین سال، این درختان ثمره داده و محصولات آنها قابل استفاده است.
اهالی محل با اتحاد یکدیگر کارهای خوبی رقم میزنند
این طلبه روحانی، مهمترین ویژگی در به ثمر رسیدن میوههای درختان محله را داشتن اتحاد و همیاری همسایگان دانسته و گفت: در ابتدای امر، این کار را به تنهایی شروع کردم اما به لطف خدا سایر همسایگان نیز از این کار حمایت کرده و هر کدام در حد توان در رشد و پرورش درختان یاریگر ما بودند؛ از این رو چندین درخت مختلف خرما و رطب کشت شده و هر سال محصول آن را برداشت کرده و بین تمامی اعضای محل توزیع میکنیم. سال گذشته یکی از این درختان خرما نزدیک به ۱۸۰ کیلوگرم محصول داد.
وی افزود: اوایل کار با هزینه شخصی و با آب خانگی این درختان را آبیاری میکردیم اما بعد موفق شدیم با تعاملات سازنده با شهرداری، و با تعهد بر این که زمین درختان و آب مصرفی متعلق به شهرداری است و هیچگونه تملکی صورت نگرفته، مسیر آب رودخانه و نهری را به سمت این منطقه ایجاد کنیم تا با آب غیر شرب، این درختان را آبیاری کنیم.
حزباوی در انتهای سخنان خود گفت: این باغ قرآنی با همّت اهالی محل ایجاد شده و به ما نشان داد اگر بخواهیم، میتوانیم کارهای خوب و مفیدی در محله انجام دهیم فقط نیاز به اتحاد داریم و مشارکت اهالی محل در انجام چنین کارهایی، در نهایت ثمره خوبی برای خود آنها خواهد داشت.